la-Botosani.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii botosanenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Suspiciuni de fraudă la APIA Botoșani. Directori și foști șefi ai instituției, audiați la DNA

Ancheta în cazul subvențiilor ilegale acordate de Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură se extinde. Procurorii DNA au descins la sediul agenției din Botoșani. În același dosar, directorul APIA din Suceava a fost reținut în urmă cu trei luni.

Municipiul Botoșani are viceprimari noi

Un consilier social-democrat și unul independent au devenit, miercuri după-amiază, viceprimari ai municipiului Botoșani, în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local.

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP a fost câștigat de actrița Ada Lupu

Premiul "Ștefan Iordache", Marele Premiu al Galei Tânărului Actor - HOP, a fost acordat vineri seară, în Gala de închidere, tinerei actrițe Ada Lupu din Botoșani, în vârstă de 23 de ani, absolventă în 2013 a Universității de Arte "George Enescu" din Iași, la clasa lect. univ. dr. Ciprian Huțanu.

PSD face majoritatea în Consiliul Municipal Botoșani cu ajutorul a doi consilieri PDL

Partidul Social Democrat a obținut majoritatea în Consiliul Local al municipiului Botoșani, după ce a atras de partea sa doi consilieri aleși pe listele Partidului Democrat Liberal. PSD, alături de PP-DD și PC, dar și cei doi consilieri PDL întrunesc 12 din cele 23 de mandate din Consiliul Local. 

Primăria Botoșani a semnat un nou contract de reabilitare termică a unor blocuri

Primăria municipiului Botoșani va beneficia de un nou contract de finanțare a lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor. Primarul Ovidiu Portariuc a semnat, miercuri, un al doilea contract pentru refacere a anvelopelor termice a trei blocuri din Botoșani. 

Muzeul Nordului, inaugurat la Darabani

Un muzeu al Nordului a fost inaugurat, sâmbătă dimineață, în orașul Darabani din județul Botoșani. Muzeul este găzduit de conacul Balș, clădire monument istoric, pe vremuri reședință a hatmanului Moldovei, iar la înființarea sa au contribuit Asociația Nord, Primăria Darabani și colecționarul local Dumitru Haha.

Producții mai bune decât anul trecut la majoritatea culturilor agricole

Fermierii din județul Botoșani au înregistrat producții mai mari față de anul precedent la majoritatea culturilor agricole, a declarat, joi, în Colegiul prefectural, șeful Serviciului inspecții, politici agricole din cadrul Direcției pentru Agricultură Botoșani, Florin Marțolea.

Șeful CJ Botoșani cere administrației municipiului reședință de județ să nu mai primească gunoi din alte județe

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a cerut, joi, administrației municipiului Botoșanisă interzică societății comerciale Urban Serv, care gestionează depozitul temporar de deșeuri din municipiu, să accepte gunoi menajer din județele Suceava, Iași și Neamț. Țurcanu susține că Botoșaniul nu trebuie să se transforme în "groapa de gunoi" a Moldovei. 

Bisericile de lemn din Botoșani, bijuterii clasate ca monumente istorice

În cel mai nordic județ al țării, Botoșani, există peste 60 de biserici construite din lemn, dintre care 23 sunt incluse în categoria monumentelor istorice, contribuind puternic la patrimoniul cultural românesc.

Au început lucrările de modernizare a drumului județean Botoșani-Curtești-Cristești, cu fonduri europene

Lucrările de modernizare a DJ 207N Botoșani-Curtești-Cristești-DN 28B au început joi, investiția, în valoare totală de 33,6 milioane de lei, fiind realizată printr-un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și Guvern în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. 

Incendiu simulat la cel mai mare complex comercial din Botoșani

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a desfășurat, joi dimineață, un amplu exercițiu de intervenție pentru stingerea unui incendiu la cel mai mare complex comercial din municipiul Botoșani.

Teatrul Mihai Eminescu încheie stagiunea cu două premiere

Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani va închide stagiunea 2013-2014 cu două spectacole în premieră, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, directorul instituției, Traian Apetrei.

Municipiul Botoșani ia un credit de 24 de milioane de lei pentru cofinanțarea unui proiect european

Municipiul Botoșani va contracta un împrumut în valoare de 24 de milioane de lei pentru a asigura co-finanțarea unui parc de agrement. Consilierii locali din municipiul Botoșani au adoptat, marți, o hotărâre privind obținerea unui credit pentru asigurarea contribuției proprii la realizarea "Parcului regional de agrement Cornișa". 

18 elevi de la Palatul Copiilor din Botoșani au creat un braț robotic humanoid

Mai mulți elevi din Botoșani, coordonați de un profesor de la Palatul Copiilor din Botoșani, au creat un braț robotic humanoid. Performanța a fost realizată în perioada 15 aprilie- 15 iunie, în cadrul unui proiect derulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret și Palatul Copiilor.

Municipiul Botoșani dispune de primul parc pentru câini din țară

Municipiul Botoșani dispune de primul parc pentru câini din România care este destinat proprietarilor de animale de companie.

Camion cu 40 de tone balast, răsturnat pe un drum județean

Un camion al uneia dintre firmele care execută lucrările de modernizare a drumului județean Iași- Plugari s-a răsturnat, marți după-amiază, pe raza localității Prăjeni din județul Botoșani.

ANL Botoșani va finanța construcția unui cartier rezidențial pe terenurile Armatei

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) va finanța un proiect de construcție a unui cartier de locuințe în municipiul Botoșani, pe un teren care a aparținut Ministerului Apărării Naționale. 

Stadionul Municipal din Botoșani va avea instalație de nocturnă

Stadionul Municipal din Botoșani va dispune, peste patru luni, de instalație de nocturnă și de sistem de încălzire a gazonului. Viceprimarul municipiului Botoșani, Eugen Țurcanu, a semnat, marți, contractul pentru execuția lucrărilor. 

Cele 70 de asistente medicale concediate de la SJU Botoșani au fost reangajate

Cele 70 de asistente medicale de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani au fost reangajate, după ce le-au fost desfăcute contractele de muncă începând cu data de 15 mai, ca urmare a împlinirii vârstei de 60 de ani, au fost reangajate. 

Primarul municipiului Botoșani despre protestul noului viceprimar: "Fiecare are dreptul de a fi ridicol"

Primarul municipiului Botoșani, social-democratul Ovidiu Portariuc, consideră că acțiunea noului viceprimar democrat-liberal Eugen Țurcanu de a-și amplasa un birou în fața Primăriei este un "joc electoral".

Viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost destituit din funcție pentru a doua oară

Viceprimarul social-democrat al municipiului Botoșani,Cosmin Andrei, a fost schimbat din funcție, pentru a doua oară în ultimele 11 zile, în baza unei hotărâri votate, luni, de majoritatea PNL- PDL din Consiliul Local. 

Primul-ministru Victor Ponta a vizitat Centrul de Excelență în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente electronice Electroalfa din Botoșani

Declarații susținute de premierul Victor Ponta cu prilejul vizitei la Centrul de Excelență în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente electronice Electroalfa din Botoșani.

Declarații de presă susținute de premierul Victor Ponta după întâlnirea cu autoritățile locale din Botoșani

Victor Ponta: ...trebuie să găsim un sistem, dar nu ne lasă Curtea Constituțională, zice să dăm și la cei cu pensii mari și la cei cu pensii mici la fel. Trebuie să întrebăm la Curtea Constituțională cum putem să sprijinim în primul rând pensiile mai mici, pentru că foarte mulți – în special în zona aceasta – au pensii sub media la nivel național.

Concedierea a 70 de asistenți de la SJU Mavromati, în atenția ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a dispus o verificare la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Mavromati Botoșani, după ce 70 de asistenți medicali au primit decizii de încetare a contractelor individuale de muncă începând cu data de 15 mai, ca urmare a împlinirii vârstei de pensionare.

Grevă la fabrica de aparataj electric Electrocontact din Botoșani

Angajații fabricii de aparataj electric Electrocontact Botoșani au întrerupt activitatea, luni dimineață, în semn de nemulțumire față de neplata drepturilor salariale pe ultimele patru luni.

Viceprimarul municipiului Botoșani a fost revocat din funcție de majoritatea PNL- PDL

Viceprimarul social democrat al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost înlocuit din funcție, joi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local. Cosmin Andrei a pierdut mandatul pe baza voturilor consilierilor liberali și democrat-liberali, care au format o nouă majoritate în forul local. În locul acestuia a fost numit, tot prin vot, democrat-liberalul Eugen Țurcanu.

Consiliul Județean Botoșani vrea să facă un cămin de bătrâni într-o casă de patrimoniu

O casă de patrimoniu din municipiul Botoșani urmează a fi transformată în cămin de bătrâni, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu.

Majoritatea PDL- PNL au convenit să schimbe viceprimarul municipiului Botoșani

Reprezentanții PNL și PDL în Consiliul Local al municipiului Botoșani au depus, miercuri, un proiect de hotărâre privind schimbarea din funcția de viceprimar a social-democratului Cosmin Andrei.

Primarul municipiului Botoșani vrea să subvenționeze energia termică din condominii

Primăria municipiului Botoșani ar putea subvenționa energia termică pentru încălzirea spațiilor comune din condominii. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri cu președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Serviciilor Comunale (ANRSC), Doru Ciocan. 

Constantin Urdaș, antrenorul român cu cele mai mari performanțe la haltere femei

A fost un mare campion, iar acum descoperă campioni. Antrenorul secund al lotului național de haltere al României, dar și antrenorul secției de haltere a Clubului Sportiv Botoșani, Constantin Urdaș, a realizat, în ultimul an, performanțe greu de egalat.

Dănuță Stan, meșterul popular celebru pentru măștile pe care le realizează

Dănuță Stan este unul dintre cei mai apreciați meșteri populari din Botoșani, iar măștile pe care le confecționează au ajuns în toate colțurile țării, dar și la numeroase expoziții din lume.

Muzeul Județean de Istorie Botoșani

Muzeul Județean de Istorie Botoșani, aflat pe Strada Unirii din municipiul Botoșani, este găzduit de fostul Palat Administrativ al municipiului. Clădirea a fost construită înainte de Primul Război Mondial, după planurile arhitectului Petre Antonescu.

Alte știri: 2 1

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015