la-Botosani.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii botosanenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Cea mai veche biserică armenească din Europa se află la Botoșani

Să fii turist și să ajungi la Botoșani, dar să nu vizitezi locurile natale ale poetului Mihai Eminescu, ale muzicianului George Enescu sau ale istoricului Nicolae Iorga înseamnă să fi irosit inutil timpul și banii. Să ajungi în centrul municipiului Botoșani și să nu vrei să arunci o privire la cea mai veche biserică armenească din Europa înseamnă să refuzi istoria.

Bisericile ștefaniene, repere ale istoriei și dovezi ale credinței

Cel care ajunge în Botoșani nu poate să rateze ocazia de a vizita două dintre cele mai importante edificii din județ: bisericile ștefaniene. Este vorba de Mănăstirea Popăuți din municipiul Botoșani și Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Dorohoi, ambele ctitorite de Ștefan cel Mare, la 1496 și, respectiv, 1495.

Centrul Vechi al municipiului Botoșani - o colecție unică în Moldova de clădiri monumente

Strânge la un loc 60 de clădiri monumente istorice și oferă vizitatorilor imaginea unui mic Leipzig. Centrul Vechi al municipiului Botoșani este o colecție de clădiri ''simbol'' care îmbină aproape perfect istoria și modernismul. Are o vechime de peste 100 de ani și este singurul ansamblu arhitectural de acest tip din județele Moldovei.

Botoșaniul - leagănul copilăriei lui Nicolae Iorga

Istoria unui mare istoric concentrată între pereții unei case tradiționale din centrul municipiului Botoșani - Casa Memorială ''Nicolae Iorga'' adăpostește o parte din trecutul unuia dintre cei mai mari istorici și oameni politici ai României.

Satul Liveni - locul care păstrează spriritul enescian

Muzica lui George Enescu a străbătut și străbate întreaga lume, însă adevăratul spirit enescian a rămas acasă. Pentru Enescu, acasă nu înseamnă altceva decât Liveni, acel sat din nordul județului Botoșani în care cel mai mare compozitor, violonist, pianist și dirijor pe care l-a avut România vreodată și-a petrecut primii cinci ani din viață.

Eminescu și Ipotești - la kilometrul zero al culturii românești

Orice turist care ajunge la Botoșani nu poate rata ocazia de a vizita locurile în care a copilărit marele poet Mihai Eminescu.

Județul Botoșani: scurt istoric

Cele mai vechi urme ale activității umane descoperite în arealul județului Botoșani datează din Paleolitic și Neolitic, fiind identificate la Botoșani, Ripiceni, Mitoc, Trușești, Drăgușeni ș.a., iar vestigiile unei cetăți traco-getice au fost găsite la Stâncești.

Municipiile Botoșani și Dorohoi

Municipiul Botoșani, reședința județului Botoșani, este situat în nord-estul României, mai exact în nordul Podișului Moldovei, în zona de contact a Dealurilor Siretului cu Câmpia Jijiei, la 130 m altitudine, pe interfluviul dintre râurile Drăcșani și Sitna. Botoșani număra, la Recensământul populației și locuințelor din 2011, 106 847 de locuitori. În zona de contact a Câmpiei Jijiei Superioare cu Dealurile Bour, la circa 35 de km nord-vest de Botoșani, reședința județului cu același nume, se află municipiul Dorohoi. Așezată la 150-200 m altitudine, pe cursul superior al râului Jijia, în apropierea confluenței acestuia cu Buhaiul, localitatea are, potrivit Recensământului din octombrie 2011, 24 309 locuitori.

Județul Botoșani - Prezentare

Județul Botoșani este situat în extremitatea de Nord-Est a țării, la granița cu Ucraina (la Nord) și Republica Moldova (la Est), ceilalți vecini fiind județele Iași la Sud și Suceava la Vest. În județ se află cea mai nordică localitate a țării, Horodiștea.

Stânca-Costești, barajul de zeci de tone de aur

A costat circa 60 de tone de aur, însă este una dintre cele mai frumoase, dar și mai utile construcții hidrotehnice din România. Barajul de la Stânca-Costești, din județul Botoșani, ridicat pe râul Prut, se situează pe locul al doilea în țară din punct de vedere al volumului de apă, după Porțile de Fier I.

Județul Botoșani se situează pe locul 7 la creșterea cifrei de afaceri din industrie în 2013

Cifra de afaceri din industrie a crescut în județul Botoșani cu 10,5% în 2013, mai mult decât dublu față de media de creștere la nivel național, de 4,7%, ceea ce situează județul pe locul 7 la nivelul țării după acest indicator, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Fabricile de confecții din Botoșani lucrează pentru cele mai mari case de modă internaționale

Au îmbrăcat cei mai importanți oameni ai planetei și lucrează pentru cele mai mari case de modă ale Europei și Statelor Unite. Fabricile de confecții din Botoșani asigură produsele de lux pentru branduri din lumea modei precum Armani, Ralph Lauren, Prada, Zara, Zenia, Margiela, Massimo Dutti, Vivienne Westwood, Versace sau Hugo Boss.

Mașina unui ofițer DNA distrusă într-un incendiu

Autoturismul unui ofițer al Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a ars, în noaptea de luni spre marți, într-un cartier din municipiul Botoșani.

Municipiul Botoșani preia peste 46 de hectare de teren de la Ministerul Apărării Naționale

Municipiul Botoșani urmează să intre, începând de marți, în posesia a peste 46 de hectare de teren care au aparținut Ministerul Apărării Naționale, a anunțat luni primarul Ovidiu Portariuc.

Cristian Adomniței dă asigurări că DJ282 Iași - Botoșani va fi reabilitat până la sfârșitul anului

Președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, a declarat, joi, presei, că lucrările la DJ282 Iași - Botoșani evoluează în ritm alert, dând asigurări că acestea vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Potrivit președintelui CJ Iași, după aproximativ două luni de la începerea lucrărilor la drumul spre Botoșani, prin Țigănași - Vlădeni - Șipote - Plugari, lucrarea este realizată în procent de 19%. 

Un primar declarat incompatibil de ANI îl desemnează pe omul de serviciu al Primăriei ca membru în Consiliul de Administrație al școlii

Omul de serviciu al unei primării din județul Botoșani a fost desemnat membru în Consiliul de Administrație al școlii din comună, în baza unei decizii a primarului localității. 

Agricultura în județul Botoșani se face și cu tractoare de ultimă performanță, dar și cu plugul tras de cal

Agricultura din județul Botoșani înregistrează o discrepanță puternică între utilajele utilizate pentru lucrarea terenurilor, în condițiile în care suprafețele agricole se lucrează atât cu plugul tras de cal, cât și cu tractoare cu o vechime de peste 30 de ani, dar și cu tractoare de ultimă generație, produse chiar în 2014.

La Botoșani va fi organizat un festival de promovare a diversității culturale multietnice

Municipiul Botoșani va organiza un festival de promovare a diversității culturale multietnice, în baza unui proiect finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European.

O grădiniță modernă a fost inaugurată în municipiul Botoșani

O grădiniță cu peste 100 de locuri a fost inaugurată miercuri în cartierul ANL Cișmea din municipiul Botoșani, potrivit primarului Ovidiu Portariuc investiția ridicându-se aproximativ 1,5 milioane de lei.

Captură record de țigări făcută de Poliția de Frontieră, după o urmărire de 20 km a contrabandistului

Un bărbat de 31 de ani, din Botoșani, care transporta peste 33.000 de pachete de țigări de contrabandă a fost reținut de polițiștii de frontieră din Botoșani, după o urmărire de 20 kilometri, a declarat, marți, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Majoritatea PNL - PDL din Consiliul Județean Botoșani a decis înlocuirea vicepreședintelui PSD

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal și ai Partidului Democrat Liberal, care formează majoritatea în Consiliul Județean, au votat, joi, eliberarea din funcție a vicepreședintelui Partidului Social Democrat, Paul Ioan Pavăl. 

Pianul donat Filarmonicii de Clubul Parlamentarilor va mai putea fi folosit încă un an

Clubul Parlamentarilor Români 'Ion Rațiu' va permite Filarmonicii din Botoșani să utilizeze, cel puțin un an, pianul donat în 2007, a declarat, luni, viceprimarul municipiului Botoșani, Cătălina Lupașcu.

Președintele Consiliului Județean Botoșani cere atragerea răspunderii materiale a foștilor consilieri județeni, pentru un transfer ilegal de patrimoniu

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu, a anunțat, luni, că va solicita atragerea răspunderii patrimoniale în cazul consilierilor județeni și a fostului președinte al CJ, Mihai Țâbuleac, care au votat transferul ilegal al patrimoniului fostului operator de apă Apa Grup către succesorul acestuia, Nova Apaserv. 

Primăria municipiului Botoșani dezafectează chioșcurile ilegale de pe domeniul public

Primăria municipiului Botoșani a demarat, luni, o acțiune de ridicare de pe domeniul public a tuturor chioșcurilor amplasate ilegal, a anunțat primarul Ovidiu Portariuc.

Prefecții de Botoșani și Suceava caută soluții pentru diferendul agricol de la limita dintre județe

Prefecții județelor Suceava și Botoșani, Florin Sinescu și, respectiv, Costică Macaleți, au avut, joi, o întrevedere în cadrul căreia au căutat soluții privind rezolvarea unor litigii din cauza unor terenuri aflate la limita celor două județe. 

Prefectul de Botoșani anunță că șantierele cu lucrări avansate pe rețele de apă și drumuri vor fi finalizate în acest an

Conform ultimelor informații venite de la Ministerul Dezvoltării Regionale, în 2014 vor fi finalizate toate lucrările de alimentare cu apă, canalizare și reabilitare drumuri, aflate într-un stadiu de peste 60%. 

La Botoșani, facturile la încălzire sunt mai mici cu 40-50% în această iarnă

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, are ca obiectiv reducerea, până în 2016, a nivelului facturilor la energie termică, astfel încât populația să plătească cel mai mic preț pentru încălzire.

Primarul municipiului Botoșani a avut o prezență apreciată la reuniunea Comitetului Regiunilor de la Bruxelles

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a participat pe 11 februarie la Conferința primarilor privind impactul la nivel local al mobilității cetățenilor europeni pe teritoriul Uniunii Europene (reuniunea Comitetului Regiunilor), la Bruxelles.

Municipiul Botoșani va lua un credit de 10 milioane de dolari de la Banca Mondială.

Municipiul Botoșani va contracta, până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie, un credit în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari de la Banca Mondială pentru finanțarea unui proiect de modernizare a sistemului de termoficare, a anunțat, marți, primarul Ovidiu Portariuc.

Primăria Botoșani își face birou în singurul mall din municipiu.

Primăria Botoșani va deschide un birou de relații cu publicul în singurul mall din municipiu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, primarul Ovidiu Portariuc.

Un număr de 58 de persoane și-a depus candidaturile pentru o funcție de parlamentar într-unul din cele nouă colegii parlamentare - trei de senator și șase de deputați - din județul Botoșani, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral de Circumscripție.

Uniunea Social Liberală, Alianța România Dreaptă, Partidul Poporului-Dan Diaconescu, Uniunea Democrată Maghiară din România, Partidul România Mare și Partidul Ecologist Român au depus liste complete de candidați pentru toate cele nouă colegii din județ, iar Partidul Poporului a desemnat candidați doar pentru Senat.

Înscrierea în Programul local multianual privind creșterea performanței energetice a clădirilor.

Vă facem cunoscut că Primarul Municipiului Botosani Ovidiu Iulian Portariuc , a luat decizia ca autoritatea publică locală să demareze programul de reabilitare termica a cladirilor, care este parte integranta a politicii energetice a statului privind eficienta energetica, protectia mediului si dezvoltarea urbana.

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015